Skip to main content

Openingstijden winkel:
Dinsdag t/m vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Infrarood verwarming

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor verwarming via (industriële) infraroodpanelen. Dat komt door een nieuwe manier van verwarmen, vergelijkbaar met de straling van de zon. Het voelt comfortabel, is goed voor het milieu en uw portemonnee en is ook nog eens zeer fraai om te zien. Laat u vrijblijvend adviseren door EAN Wieringerwerf uw betrouwbare partner in infraroodverwarming en bekijk het interessante filmpje en verdere wetenswaardigheden over infraroodverwarming onderin deze pagina.

Hoe werkt het?

In plaats van het verwarmen van de lucht verwarmen de infraroodpanelen met infrarode straling welke comfortabel en volledig veilig en gezond zijn. De infraroodpanelen verwarmen het gebouw, de objecten en personen in een kamer. Deze geven de warme gelijkmatig af in deze ruimte.

We leveren infraroodverwarming voor je woning, terras, winkel, industriële pand eventueel met detectie om nog energiezuiniger te werken.

De 5
voordelen
van EAN

1. Gemakkelijk verwarmen:
    Eenvoudig installeren en geen onderhoud
2. Aangenaam verwarmen:
    Aangenaam en gericht waar u het wilt
3. Gezond en veilig verwarmen:
    Zonder gas en brandgevaar
4. Smaakvol verwarmen:
    Prachtig design voor elke ruimte
5. Duurzaam verwarmen:
    Energiezuinig en duurzaam met groene stroom

Infraroodverwarming: De Warmte van de Toekomst

Infraroodverwarming is een innovatieve technologie die de traditionele manieren van verwarmen aan het veranderen is. In plaats van de lucht direct te verwarmen, zoals bij convectieverwarmingssystemen, straalt infraroodverwarming directe warmte uit naar objecten en mensen in de ruimte. Dit heeft geleid tot een groeiende populariteit van deze verwarmingsmethode vanwege diverse voordelen die het met zich meebrengt.

1. Efficiëntie en Lagere Energiekosten

Infraroodverwarming richt zich op het verwarmen van specifieke objecten en mensen, in plaats van de hele luchtruimte. Hierdoor wordt er minder energie verspild aan het opwarmen van de lucht die mogelijk verloren gaat via ventilatie en isolatie. Dit leidt tot efficiënter energiegebruik en uiteindelijk tot lagere energiekosten voor de gebruiker.

2. Gezond Binnenklimaat

Infraroodstralen imiteren de natuurlijke warmte van de zon en verwarmen direct de objecten en mensen in de ruimte. Dit vermindert de luchtcirculatie en daarmee ook de verspreiding van stof, allergenen en bacteriën die bij traditionele convectieverwarmingssystemen vaak worden opgewerveld. Dit draagt bij aan een schonere en gezondere binnenlucht.

3. Snelle Warmte

Infraroodverwarming zorgt voor directe warmte zodra het systeem wordt ingeschakeld. In tegenstelling tot traditionele systemen die tijd nodig hebben om de lucht te verwarmen en vervolgens de hele ruimte op temperatuur te brengen, kan infraroodverwarming onmiddellijk warmte bieden. Dit is vooral handig in ruimtes waar snel comfortabele omstandigheden gewenst zijn.

4. Flexibele Installatie

Infraroodverwarming kan worden geïnstalleerd als plafondpanelen en wandpanelen. Dit biedt een hoge mate van flexibiliteit bij het integreren van het systeem in verschillende interieurs. Bovendien is het ook mogelijk om zoneverwarming in te stellen, waarbij specifieke ruimtes selectief worden verwarmd, wat verdere energiebesparingen oplevert.

5. Esthetisch Design

Moderne infraroodverwarmingssystemen zijn vaak slank en minimalistisch van ontwerp, waardoor ze naadloos in verschillende interieurstijlen passen. Sommige modellen kunnen zelfs dienen als decoratieve elementen of worden voorzien van gepersonaliseerde afbeeldingen.

6. Lange Levensduur en Weinig Onderhoud

Infraroodverwarmingssystemen hebben over het algemeen minder bewegende onderdelen in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, wat de kans op mechanische storingen vermindert. Dit resulteert in een langere levensduur en minder behoefte aan regelmatig onderhoud.

Kortom, infraroodverwarming biedt een reeks voordelen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor zowel huishoudelijke als commerciële toepassingen. De combinatie van energie-efficiëntie, gezondheidsvoordelen, snelheid van opwarmen en flexibele installatiemogelijkheden maakt het tot een veelbelovende technologie die het verwarmingslandschap van de toekomst vormgeeft.